Darmowa dostawa od 140,00 zł
MOH-026

Olej rycynowy Mohani 100 ml

  • Wszechstronność jego zastosowań jest imponująca – ten niepozorny olej potrafi zastąpić wiele kosmetyków. Niezbędny w metodzie olejowego mycia twarzy (OCM).
Olej rycynowy Mohani 100 ml
Bestseller
13,90 zł
/ szt.
139,00 zł / l
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Darmowa dostawa od 140,00 zł
Olej rycynowy Mohani 100 ml
Olej rycynowy Mohani 100 ml

 

Olej rycynowy Mohani

Olej rycynowy (z rącznika pospolitego) powinien być nieodzownym elementem kosmetyczki każdej kobiety. Wszechstronność jego zastosowań jest imponująca – ten niepozorny olej potrafi zastąpić wiele kosmetyków. Niezbędny w metodzie olejowego mycia twarzy (OCM). Jest przy tym odpowiedni do każdego typu cery. Doskonały do włosów o niskiej i średniej porowatości.

Olej rycynowy biozgodny z ludzkim sebum!

Wyjątkową właściwością oleju rycynowego jest jego biozgodność z ludzkim sebum. Co to oznacza? Że harmonijnie współgra z naszą cerą. Jest doskonale tolerowany, dobrze się wchłania, nie powoduje podrażnień.

Olej rycynowy, czy musi być rafinowany?

Powszechnie utarło się, że najlepszej jakości oleje nie powinny być rafinowane. W przypadku oleju rycynowego rafinacja jest niezbędna dla usunięcia z oleju rycyny, białka, które jest silną trucizną. Przykład oleju rycynowego pokazuje czemu może służyć rafinacja. Najczęściej właśnie chodzi o usunięcie z oleju niechcianych substancji, by podwyższyć koncentrację cennych składników.

Olej znany od pokoleń, remedium na wszystkie problemy skórne:

  • Intensywnie nawilża i uelastycznia przesuszoną skórę.
  • Reguluje poziom wydzielania sebum, pomaga przy problemie nadmiernego przetłuszczania się cery, zaskórników oraz nawracających wyprysków. Jest istotnym elementem metody olejowego oczyszczania skóry (ang. OCM – Oil Cleansing Method).
  • Regularnie wcierany w brwi oraz rzęsy działa na nie wzmacniająco, poprawia ich gęstość, długość i grubość.
  • Słynie także z odżywczego wpływu na paznokcie i okalające je skórki. Warto rozpieszczać dłonie poprzez regularne kąpiele w tym olejku – paznokcie odwdzięczą się zdrowym wyglądem i odpornością na złamania. Staną się mocne, długie, twarde i błyszczące, zaś skórki stracą skłonność do zadzierania.
  • Intensywnie odżywcze działanie wykazuje także w przypadku suchych, zniszczonych dłoni oraz pięt o stwardniałym naskórku. Pielęgnowane olejem rycynowym szybko odzyskują miękkość i gładkość. W przypadku bardzo przesuszonej skóry ciała warto dodawać go do kąpieli, by skóra odzyskała prawidłowy poziom nawilżenia, elastyczność i zdrowy blask.

Olej rycynowy idealny do włosów nisko i średnioporowatych:

  • Świetnie odżywia i regeneruje oraz wzmacnia włosy i czyni je bardziej elastycznymi, nadając włosom zdrowy blask.
  • Remedium na włosy o wysokiej porowatości, które mają tendencje do puszenia się, plątania i wymagają szczególnej ostrożności podczas zabiegów pielęgnacyjnych. Zamyka łuski włosa zapobiegając ich pękaniu, łamaniu się.
  • Idealny dla osób, którym zależy na widocznym przyspieszeniu wzrostu włosów.
  • Doskonały dla matowych i kruchych, cienkich włosów. Olej rycynowy regeneruje je na całej długości i chroni przed rozdwajaniem się końcówek. Zapewnia imponujący efekt nabłyszczenia włosów.
  • Warto wypróbować do pielęgnacji włosów, które szybko reagują na wilgoć w otoczeniu – olejek rycynowy je dociąża i zmniejsza skłonność do puszenia. Można wcierać ruchami masującymi w skórę głowy, co wpłynie pobudzająco na wzrost nowych włosów.

Jak stosować olej rycynowy Mohani?

  • Przed bezpośrednim użyciem na skórę rozcieńcz z olejem bazowym. Na problemowe miejsca skóry, np. dotknięte trądzikiem stosuj punktowo, aby przyspieszyć redukcję wyprysków.
  • Dodaj kilka kropel do ulubionego kremu lub balsamu do ciała, aby wzbogacić jego właściwości pielęgnacyjne.
  • Zastosuj jako dodatek do kąpieli, dodaj kilka kropel do wody.
  • Idealny do olejowego mycia twarzy (metoda OCM) jako olej bazowy, mieszany z innymi olejami pielęgnacyjnymi, np. Olejem BIO z róży Mosqueta.
  • Stosuj do pielęgnacji brwi i rzęs. Nakładaj olejek na czystą mini szczoteczkę (typu mascara) i przecierać nią włoski.
  • Dłonie (paznokcie), łokcie, kolana, pięty – wmasuj w wymienione miejsca lekko ogrzany olejek. Na naolejowaną skórę dłoni / stóp nałóż potem bawełniane rękawiczki / skarpetki. Stopy i dłonie można także moczyć w ciepłej, olejowej kąpieli.
  • Na włosy – można stosować na całą długość włosów oraz na skórę głowy (wymaga zmycia szamponem). Przed nałożeniem warto lekko ogrzać olej. Można dodać także do maski, by wzmocnić jej działanie.

Kraj pochodzenia: Indie.

Opakowanie: butelka z ciemnego szkła wyposażona w pipetę.

Przechowywanie: w suchym, zaciemnionym miejscu.

Objętość netto: 100 ml.

INGREDIENTS: Ricinus Communis Seed Oil (olej z nasion rącznika pospolitego).

Typ skóry, problematyka
skóra / cera sucha
,
skóra / cera tłusta
,
skóra / cera problematyczna
,
skóra / cera dojrzała
,
trądzik
Objętość
100ml
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel