Darmowa dostawa od 140,00 zł
MOH-141

Organiczny olejek eteryczny z lawendy Mohani

  • Organiczny olejek eteryczny o jednym z najbardziej uniwersalnych i znanych zapachów. Stworzony został z kwiatostanów rosnącej w Bułgarii Lavandula angustifolia, znanej jako lawenda. Charakteryzuje się świeżym, słodki, kwiatowo-ziołowym aromatem.
Organiczny olejek eteryczny z lawendy Mohani
39,90 zł
/ szt.
3 990,00 zł / l
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Darmowa dostawa od 140,00 zł
Organiczny olejek eteryczny z lawendy Mohani
Organiczny olejek eteryczny z lawendy Mohani

 

Organiczny olejek eteryczny z lawendy Mohani

  • Znany, drogocenny olejek o kwiatowo-ziołowym zapachu.
  • Sprzymierzeniec cery wrażliwej i trądzikowej.
  • Relaksuje kwiatowo-ziołowym zapachem.
  • 100% organiczne pochodzenie potwierdzone certyfikatem COSMOS ORGANIC

Olejek eteryczny z lawendy na stres i dla cery wrażliwej

Swoją nazwę lawenda otrzymała najprawdopodobniej od łacińskiego słowa „lavare”, które oznacza „myć”. Starożytni Rzymianie używali jej bowiem do nadawania zapachu wodzie w swoich łaźniach. Spopularyzowana została ona jednak w epoce wiktoriańskiej i tą popularność zachowała do dziś. Olejek z lawendy posiada wiele wartościowych właściwości. Stosowany jako dodatek do produktów do pielęgnacji, przyspiesza gojenie się skóry, dzięki czemu stanie się sprzymierzeńcem cery wrażliwej oraz trądzikowej. Zastosowany po opalaniu złagodzi oparzenia słoneczne, zredukuje także widoczność siniaków. Dodanie olejku do produktów do włosów wspomoże w walce z łupieżem i zmniejszy przetłuszczanie się skóry głowy. Lawendę polubią również osoby farbujące swoje włosy, ponieważ wykazuje ona działanie wzmacniające i przedłużające trwałość koloru. Zmniejsza ona także przekrwienie i wykazuje działanie antyseptyczne. Sprawdzi się również przy dolegliwościach reumatycznych, jako dodatek do masażu.

Jak pachnie olejek eteryczny z lawendy?

Czy wiesz, że odmiana lawendy pochodząca z Bułgarii uznawana jest za jedną z bardziej ekskluzywnych na świecie? Posiada ona znacznie słodsze i bardziej owocowe nuty od odmian pochodzących z innych krajów. Świeży zapach określany jest jako kwiatowo-ziołowy. Aromat lawendy najbardziej znany jest ze swego zmniejszającego niepokój i stres działania. Kilka kropli olejku dodane do kominka zapachowego czy dyfuzora pozwoli zapomnieć o troskach dnia codziennego i spokojnie odetchnąć. Dodatkowo ułatwi zasypianie i zadba o zdrowy i długi sen. Zmniejsza bóle głowy oraz gorączkę.

Stwórz własny olejek zapachowy! Słodki zapach olejku z lawendy doskonale komponuje się z innymi zapachami. Do olejku możesz dodać:

  • Olejek eteryczny z bergamotki – otrzymasz słodki, kwiatowy zapach z cytrusową nutą.
  • Olejek eteryczny z rozmarynu – otrzymasz świeży, drzewno-ziołowy zapach.
  • Olejek eteryczny ze słodkiej pomarańczy - otrzymasz słodki, cytrusowo-ziołowy zapach z kwiatowym aromatem.

Jak powstają organiczne olejki eteryczne Mohani?

Organiczny olejek eteryczny z lawendy otrzymywany jest z liści i kwiatostanów lavandula augustifolia rosnącej na terenach Bułgarii, metodą destylacji z parą wodną. Dlaczego warto wybierać organiczne olejki eteryczne? Do ich produkcji używa się najlepszych składników z kontrolowanych upraw organicznych, przy których nie są stosowane syntetyczne środki ochrony roślin. Tworząc olejki eteryczne Mohani, korzystamy wyłącznie ze składników od zaufanych dostawców, certyfikowanych zgodnie ze standardem COSMOS ORGANIC. Pozyskujemy je z liści, kwiatów, łodyg i owoców metodą destylacji z parą wodną lub tłoczeniem na zimno. Otrzymujesz czystą, skoncentrowaną esencję jednego składnika, która zachowuje maksimum właściwości pielęgnacyjnych i aromaterapeutycznych. Butelka z ciemnego szkła zabezpiecza olejek przed działaniem promieni słonecznych, dzięki czemu na dłużej zachowa swoje właściwości pielęgnacyjne i zapachowe. Praktycznym kroplomierzem odmierzysz dokładnie tyle olejku, ile potrzebujesz, a zakrętka posiada zabezpieczenie chroniące przed otwarciem przez dzieci.

Jak stosować olejek eteryczny z lawendy?

  • Wzbogacenie kosmetyków – dodaj kilka kropli olejku eterycznego do ulubionego kremu, płynu do kąpieli, żelu pod prysznic albo balsamu do ciała, aby wzbogacić właściwości pielęgnacyjne produktu i nadać mu piękny zapach.
  • Kąpiel aromaterapeutyczna – do wanny z ciepłą wodą dodaj około 5 – 10 kropli olejku eterycznego. Masuj skórę podczas kąpieli, a po jej zakończeniu nie spłukuj ciała. Kąpiel aromaterapeutyczna nie powinna trwać dłużej niż 30 minut.
  • Aromaterapia – dodaj do dyfuzora powietrza lub kominka do aromaterapii mieszankę wody z kilkoma kroplami olejku. Ciesz się pięknym zapachem i dobrym samopoczuciem!
  • Masaż – dodaj kilka kropel olejku eterycznego do oleju, którym będzie wykonywany relaksujący masaż.
  • Pielęgnacja włosów– kilka kropel olejku dodaj do ulubionej odżywki do włosów, szamponu albo oleju do olejowania. Możesz też dodać olejek eteryczny do wcierki do skóry głowy albo mgiełki do włosów.

Olejek eteryczny z lawendy – zasady bezpieczeństwa

Olejek służy tylko do użytku zewnętrznego i w formie rozcieńczonej z innymi produktami. Nie stosuj olejku bezpośrednio na skórę.

Pojemność: 10ml.

Kraj pochodzenia: Bułgaria.

Skład/INCI: Lavandula Augustifolia Oil.

Objętość
10ml
Rodzaje olejków
Olejki eteryczne
Pojemność
10
Producent
Mohani
Rodzaj olejku
lawendowy
Stan
Nowy
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
0.05
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel